Artikler om Knudsens Gaard

Læs her artikler om Knudsens Gaard

 

Knudsens Gaard har oprustet med en gastronomisk chef: Har arbejdet på tre Michelin-restauranter

For et lille års tid siden trådte Rasmus Thostrup Jensen igen ind ad døren på Hotel Knudsens Gaard, efter fire år med fuld fart på ude i den store verden.

Rasmus bød mig velkommen, da jeg trådte ind ad døren på hotellet, der ligger på hjørnet af Hjallesevej og Hunderupgade. Han leder os ind i et rum bagerst i køkkenet, som er fyldt til randen med vinflasker langs væggene.

– Jeg hedder Rasmus, er både udlært slagter og kok, og så er jeg gastronomisk chef her på Hotel Knudsens Gaard, indleder han.

Han er født i Faaborg, men flyttede til Odense som 20-årig. Her startede han i lære som slagter hos Allégårdens Slagter. Egentlig drømte han om at blive kok. Det gik op for ham, da han arbejdede som opvasker på en restaurant, dengang han gik i 8. klasse. Så da han var færdigudlært slagter, gik han i lære som kok på Knudsens Gaard.

– Jeg var stadig meget ung. Så imens jeg var hos slagteren, tog de mig virkelig til sig og guidede mig i de rigtige retninger. Så nu var det tid til at gå den vej, jeg havde drømt om, siden jeg gik i folkeskole. Jeg havde mødt hotellets Hotelchef gennem mit arbejde hos slagteren, hvor han kom en del. Så da jeg var færdigudlært, spurgte jeg, om de havde en plads til mig, og det havde de heldigvis, fortæller Rasmus til otwn.

En rigtig arbejdshest

Rasmus har, fra han begyndte på arbejdsmarkedet, vænnet sig til at arbejde rigtig meget. Måske mere end de fleste. Og ikke nødvendigvis fordi han skulle, men fordi han syntes, det var sjovt. Skolen blev aldrig hans bedste ven, så det var igennem sit arbejde, at han havde det sjovest. Derfor arbejdede han også meget mere, end de 37 timer, imens han var i lære på hotellet.

Det gav ham en masse relevant erfaring og mange gode kontakter. Blandt andet tog han vagter på flere lokale restauranter, og var en uge på en Michelin-restaurant i København. Der fik Rasmus en kontakt, der gav ham sit første fuldtidsarbejde, efter han var færdigudlært i Odense.

– Jeg mødte en, der var souschef på en Michelin-restaurant i Paris, som tilbød mig et job, fortæller han.  Men først var jeg lige et smut forbi en restaurant i Island, hvor jeg lagde en måneds gratis arbejde, inden jeg tog til Paris. Det var superfedt i Paris. Det hele gik sindssygt stærkt, og det var helt vildt, så organiseret det hele var. Den her del af branchen portrætteres ofte rigtig hårdt på TV, men sådan synes jeg slet ikke, det er. Efter Paris tog jeg tilbage til Island for at arbejde på en restaurant. I det halve år, jeg nåede at være der, før Corona lukkede branchen, opnåede de at få en Michelin-stjerne, lyder det fra Rasmus.

De efterfølgende år bød på ferie i Panama, hvor han mødte en amerikansk investor og hans kone, som hyrede ham til at tage med dem rundt i Mexico og lave mad til dem, når de holdt arrangementer.

– Dernede blev jeg kontaktet af en dansk forretningsmand, som var ved at åbne et femstjernet hotel i Toulouse i Sydfrankrig, hvor han ville have mig til at starte køkkenet og restauranten op. Så jeg stod for al indretning, indkøb af inventar og udvikling af menukortet. Det var et dejligt sted at være. Men så blev min bror far, og så valgte jeg at tage hjem til Danmark, for at være mere sammen med min familie.

                                       
Tilbage til hvor det startede

Da Rasmus kom tilbage til Danmark, slog han sig igen ned i Odense. Her var Steen Sørensen (ejer af Hotel Knudsens Gaard, red.) den første han kontaktede, for at høre, om de havde plads til ham på Knudsens Gaard. Det havde de. Så han startede som kok i marts 2023.

Det var et hotel i forandring, han trådte ind på denne gang. De har nemlig gang i en større renovering, hvor blandt andet gården er malet udvendigt, kvistene på de gamle bygninger, bindingsværket og en del værelser er blevet moderniseret. I 2024 fortsætter de med renoveringen af mere bindingsværk, tage samt værelserne i de gamle fløje. Her arbejder de blandt andet efter de gamle håndværkerdyder, og værelserne bibeholder den hyggelige stil.

– Det er et helt fantastisk sted med et fedt og godt arbejdsmiljø. Folk er glade for at komme på arbejde, og vi har det altid sjovt. Jeg mærker en ro, hver gang jeg træder ind på gårdspladsen. Det er helt specielt, og jeg glæder mig til at komme på arbejde, hver gang jeg går ud ad døren derhjemme, forklarer Rasmus Thostrup Jensen.

Efter kort tid tiltrådte Rasmus stillingen som gastronomisk chef, der er en hybrid af køkken- og restaurantchef. Så nu er han ved at sætte sit eget præg på den mad, der serveres i restauranten.

– Det er kreativiteten og arbejdsmiljøet i en restaurant, som jeg elsker så meget. Jeg er meget drevet af det adrenalinsus, jeg får, når jeg laver mad. Det finder jeg ikke andre steder. Og så arbejder jeg sammen med en fantastisk flok mennesker, der brænder lige så meget for deres arbejde, som jeg gør for mit. Det giver i sidste ende et megafedt miljø.

– Derudover går jeg meget op i bæredygtighed. Vores passion er det håndværksmæssige aspekt af det at lave mad. Så vi får alle vores råvarer fra lokale leverandører, og laver alt mad fra bunden. Vi skærer blandt andet selv vores kød, laver bouillon af grøntsagsrester og sørger dermed for at smide mindst muligt ud.

Men ting tager tid. Så imens Rasmus fortsætter udviklingen af køkkenet, kommer de næste måneder til at vise en masse spændende tiltag.

Restauranten er åben mandag-lørdag kl. 11:30 – 21:30

Søn- og helligdage har vi kun åbent for selskaber

Bestil bord direkte på telefon (+45) 63 11 43 10.